Radioamatorism pe patru roţi

bit onlineCând nu te pricepi, nu e o ruşine să ceri ajutor. O staţie de emisie-recepţie radio face lucrurile şi mai simple.

Sunt un end-user – utilizator final – prin excelenţă. Fire atehnică, nu mă pricep să meşteresc şi să concep… chestii, ci mai degrabă să scot maximul posibil din lucruri gândite de alţii. Fapt dovedit în facultate, când, prin forţa împrejurărilor am fost nevoit să lucrez la un proiect de advertising doar cu Word-ul din MS-Office. La final, după ce am împins la limită posibilităţile grafice ale editorului de texte, print-ul s-a clasat în fruntea celorlalte proiecte din grupă, unele făcute de maeştri ai Photoshop-ului, oameni cu înclinaţii spre dezvoltare grafică în CSS ori Java Script.

Ceva mai târziu, conducând timp de cinci ani maşinuţa albă (predecesoarea celei roşii din prezent), am avut reconfirmarea abilităţilor mele. Posedând minime cunoştinţe tehnice despre un autoturism considerat inferior diverselor modele conduse de cei cu care am intrat în contact, m-am descurcat în orice împrejurare, indiferent de temperatură, vreme ori teren – situaţii în care alţii au dat greş, fie din cauza maşinii, fie din neştiinţa şoferului. La 115.000 de kilometri am dat maşina la buy-back, iar dealer-ul a recunoscut surprins că maşinuţa mea arăta mai bine decât cea a lui taică-miu, produsă de acelaşi fabricant, dar cu dotări superioare şi cu un rulaj de numai 75.000 de kilometri. [Într-un final, când s-a tras linie şi s-a ajuns la bani, bineînţeles că n-a mai contat nimic din toate astea, iar dealer-ul mi-o oferit o sumă ridicolă pentru o maşină care ar fi ajuns lejer la 200.000 de kilometri, fără alte intervenţii tehnice decât reviziile de rutină]

Această postură, de relativ nepriceput, mă determină ca, la orice nouă achiziţie, să depind foarte mult de know-how-ul celui care-mi vinde produsul respectiv şi, mai ales, de buna credinţă a acestuia. Desigur, există pe net informaţii despre aproape orice, însă, după cum spuneam şi mai demult, filtrul unui vânzător capabil să discearnă din cerinţele, aşteptările şi, în general, informaţiile de tot felul furnizate de un client nevoia reală a acestuia este esenţială pentru o alegere optimă.

Şi cum recentele drumuri prin ţară m-au convins de utilitatea instalării unei staţii de emisie-recepţie auto, m-am decis să apelez la serviciile unor cunoscători în domeniu – click aici pentru site-ul lor.

Din motive obiective, nu pot să-i laud pentru portofoliul lor de produse, însă oferă o serie de facilităţi care-i fac atractivi pentru un profan: sunt prezenţi de şapte ani pe piaţa comunicaţiilor radio, oferă suport calificat, în showroom sau prin telefon, la achiziţia de staţii radio CB şi antene CB, asigură service in-house şi servicii adiţionale, precum verificări, calibrări etc.

Oferta lor cuprinde şi sisteme de navigaţie GPS. Maşinuţa roşie a venit cu o asemenea jucărie preinstalată, astfel încât sunt curios dacă suportul oferit de specialiştii magazinului include şi actualizări de hărţi. [în ideea în care dealer-ii care vând maşini echipate cu sisteme de navigaţie eşuează în mod lamentabil când vine vorba de actualizarea post-vânzare a hărţilor. Taică-miu umblă de aproape un an cu o limuzină de renume, care este echipată cu aproape orice, mai puţin cu o hartă a României]

În concluzie, să nu te pricepi la chestii tehnice nu-i o tragedie atât de mare, dacă eşti capabil să-i găseşti pe cei cu adevărat buni în domeniul respectiv. Iar cbmania.ro promite soluţiile radio optime pentru autovehicule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *