Rigla

Profeţii necenzurate pe un acoperiş de cămin.
E o seară târzie de vară pe Copou. Un soare imens şi roşu coboară peste vârfurile copacilor, desenând umbre prelungi pe pereţii căminelor pustii. Anul universitar s-a terminat demult şi, odată cu el, hoardele de studenţi au abandonat Târguşorul, lăsându-l pradă uitării de peste vară.
Din trupa noastră am rămas doar patru: eu, A., I. şi F. Este ultima zi din anul trei şi am hotărât să o încheiem cum se cuvine. Mâine ne vom răspândi care-ncotro, unii spre case, alţii peste mări şi ţări – aşa că în seara asta ne-am reunit toţi, la o bere, pe acoperişul căminului.
Ce pula mea, mă?!… ‘Ai da-o-n spartă, nu pot să cred!… Ia uite, mă!
În stilu-i caracteristic, F. ne-arată ceva pe căminul de vis-à-vis, apoi rămâne cu gura căscată.
Dincolo, doi tineri studenţi, un el şi o ea cu perspective, şi-o trag pe acoperiş. Lumina e în scădere, adie un vânticel cald, campusul e părăsit şi intim, iar cele două siluete contorsionate se profilează tremurânde pe discul de foc. Deci, îi privim înţelegători şi ne hotărâm să nu-i fluierăm.
Măcar de s-ar proteja… I-o trage-acuma şi dup-aia o trimite însărcinat-acasă…” Na, eu mă duc la mare, să mi-o trag cu alte pizde, tu du-te unde ştii şi fă un avort…”
Şi ce-ai vrea să facă, mă?… Probabil au rămas numai ei în tot căminu’ şi-acum îşi iau la revedere.
La revedere, pe dracu’… Îl doare p-ăla-n pulă dac-o mai vede p-aia sau nu…
Bă, te arde invidia, sau ce dracu’ ai de te-ai pornit aşa?
Îl arde pe altceva, nu invidia…
Taci, mă, că nu mă arde nimic! Da’ poate vrei să-ţi ard eu una… Ziceam şi eu aşa, că poate se duce aia acasă cu un “cadou” pentru tat-su… Vezi? De-aia nu vreau eu copii. Şi mai ales fată… Ce, mă, să nu mai pot dormi noaptea că fii-mea umblă cu nush ce punkist, care nu vrea să i se bage între picioare?
Bă, tu nici nu ştii dacă vrei să rămâi cu M. şi deja aiurezi despre fiică-ta inexistentă?…
Râzi tu râzi, da’ nici nu ştii când te trezeşti cu una care vrea să-ţi toarne un plod…
Da’ ce, mă, M. are chef să-ţi facă plozi?
Nu… Adică, nu cred… Doamne, sper să nu!… Doar că iar m-a luat la o discuţie din aia despre cum o să fie şi ce-o să facem după facultate…
Deja ţi-o făcut planu’ pe următorii ani, ai? Cincinalu’, F., cincinalu’ o să te mănânce!
Cine, mă, eu?… Du-te, mă!… Să ştiu că fac pe dracu-n patru şi tot o să fiu eu ăla care rămâne ultimu’ ne’nsurat…
Adică-l iei tu pe I.? N-am convenit că, dacă ăsta se-nsoară înaintea oricăruia dintre noi, plăteşte el băutura la toate nunţile care urmează?…
Fugi, mă, d-aci!… Îl vezi tu că-i înalt cât o riglă şi nu zice nik, toată ziua îngropat în contabilitatea aia a lui, da’ vezi tu dup-aia; dacă nu explodează ăsta după facultate, să-mi zici mie cuţu!…
Oricum îţi ziceam cuţu…
***
Îl luam de multe ori la mişto pe F., însă în ziua aceea a nimerit-o cum nimeni nu se aştepta. I. a fost primul dintre noi la care s-a căsătorit şi primul care a devenit tătic.
Astăzi i s-a născut o fetiţă sănătoasă tun… şi mare cât o riglă – 52 cm. După propriile-i cuvinte, atât avea I. (omul care a făcut exerciţii de alungire corporală ca să poată da examen la academia de poliţie) în clasa a patra.
Să-ţi trăiască, meştere!

P.S. Singura chestie pe care n-a nimerit-o în ziua aceea F. a fost tipa de pe acoperiş. Se pare că sexul pe cămin i-a prins atât de bine, încât am mai văzut-o de câteva ori şi-n anul următor. Desigur, cu acelaşi partener.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *