Şapte zile mai târziu, încă puţin despre puţin fotbal

uefa-champions-league-stemaAcum o săptămână ne bucuram(?!) că, după un final de campanie neconcludent, echipa de fotbal a României şi-a câştigat dreptul de a mai juca încă două meciuri în încercarea de a se califica la turneul final al Campionatului Mondial de la Rio, din 2014. [Spre deosebire de alte echipe, precum Olanda, care şi-au câştigat dreptul de a se bucura pe deplin de accederea direct în grupele Mondialului]

Iată că, şapte zile mai târziu şi după un alt meci – bineînţeles, tot decisiv – nu mai suntem atât de entuziasmaţi de soarta echipei care dă cei mai mulţi jucători la naţionala de fotbal.

După un sezon 2012-2013 entuziasmant, Steaua Bucureşti a capotat în Liga Campionilor: învinsă fără drept de apel în primele două meciuri din competiţia fotbalistică de top a Europei, Steaua a “izbutit” un chinuit rezultat de egalitate cu echipa desemnată ex ante – în primul rând de români – drept outsider-a grupei. Fiind un joc decisiv [Am stabilit că echipele noastre nu joacă decât meciuri decisive; altfel valoarea orgoliile lor sunt insuficient motivate pentru a juca, într-adevăr, fotbal], doar victoria ne îndreptăţea să sperăm la un viitor în mult-visata primăvară europeană. Aşa, cu un antrenor mulţumit şi cu jucători convinşi că în partida retur vor face meciul vieţii lor, mai mult ca sigur vom rămâne pe dinafară.

Morala e simplă: peste o lună urmează alte două meciuri – decisive – ale României cu Grecia, echipă despre care tot poporul ştie că este cel mai accesibil adversar pe care soarta ni-l putea scoate în cale. Desfaceţi şampania!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *