Semnele plecării

Oltenia, Banatul, Ardealul ne cheamă…
În urma anunţului meu, am primit două oferte de aloe – una din Slatina, iar cealaltă din… Craiova. J [Pentru care sunt extrem de recunoscător. Săptămâna viitoare trec pe la ai mei şi am să văd exact cum stă M. cu stocul de naturiste. În funcţie de ce-mi spune ea, îmi fac planul pentru o excursie… Pentru că e un drum de “doar” 1.600 km (dus-întors) şi nicio firmă de curierat nu acceptă să transporte planta, în ciuda tuturor asigurărilor că va fi ambalată corespunzător şi a acceptării oricăror riscuri… Eu nu înţeleg: am mai primit flori prin curier, aşa că nu înţeleg de ce situaţia asta e altfel. Mă rog, o fi altă poveste…] Azi-noapte am visat că am traversat jumătate din Glob cu Transsiberianul – şi cred c-a fost un vis la fel de lung precum călătoria, deoarece m-am trezit extrem de obosit… Iar astăzi e vineri, nu se întâmplă nimic şi-ţi vine să-ţi iei lumea-n cap.
Toate astea sunt, clar, semne de plecare.
Dar unde? Şi când?
Prea departe nu mă pot duce, fiindcă nu mai sunt zile de concediu. Şi, oricum, trebuie să fiu prin zonă pentru Pelerinajul Moşilor. Întâi Andrei, dup-aceea Nicolae, apoi Crăciun, Ştefan şi, mai încolo, Vasile. O lună întreagă nu poţi să te mişti din loc.
Şi ce-am mai umblat!
De când am luat maşinuţa albă, sub roţile ei s-au perindat munţi, zăpadă, nisip, deltă; farurile ei au bătut la porţile atâtor cetăţi şi mănăstiri; motorul ei a tors liniştit pe malul mării ori la poalele stâncilor… Am pus mai jos o hartă cu traseele pe care le-am făcut în ţară – vinişoarele albăstrui, pulsând de viaţă, istorie, amintiri şi frumuseţe.
Avem o ţară superbă şi… păcat că e locuită?… NU!… Păcat că nu e descoperită şi pusă în valoare la adevăratul ei potenţial. Trebuie să vină alţii şi să ne deschidă ochii.

Şi fiindcă tot e în derulare, ţin să-i felicit pe iniţiatorii campaniei De ce iubesc România. Printre atâtea alte tentative, iată un efort coerent de a transmite cine suntem – celor care nu ne cunosc decât în maniera în care le spune Google. Merită să vă rupeţi câteva minute ca să daţi un click pe poza de început şi să le vizitaţi pagina.

Comments

  1. @Mircea Vladut: din pacate, cam ai dreptate.

    @ coolnewz/Ratatouille: reteta in forma ei intreaga n-o stiu, matusa mea se ocupa. 🙂 Cat despre aloe, inca nu am gasit o planta mai veche de trei ani, fiindca majoritatea celor care se gasesc de cumparat (inclusiv la gradina botanica) sunt puieti.

  2. Mi-a placut aproape tot ce am vazut in excursiile mele prin tara, mai putin felul in care se comporta oamenii unii cu altii si cu natura. In rest, Doamne, cate frumuseti!!!

  3. La toate florariile la care am lansat comenzi online nu am gasit decat plante tinere. Iar toate cele folosite pana acum au fost de la Bacau, Piatra Neamt si Botosani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *