Sentimente contradictorii

PageAstăzi ar fi fost aniversarea zilei de naştere a lui M. Dar, cu oarecare aproximaţie, astăzi am comemorat şase luni de la moartea ei. Un eveniment – cel de astăzi – care mi-a stârnit o serie de sentimente contradictorii, astfel încât azi, printre cei câţiva apropiaţi care au venit la cimitir pentru serviciul religios, m-am simţit ca un outsider.

Despre ce a însemnat şi cum am resimţit eu tragedia de astă vară am mai scris. Însă, de-atunci, în “peisaj” a apărut Flippy, ca o adevărată rază de lumină într-un tablou umbrit de plecarea lui M. Sau, cel puţin, asta am crezut eu, că puiul de om – boţul de viaţă – va mai încălzi inimile şi va mai alina durerea.

Însă astăzi, ferm convins că niciun cadou n-ar fi fost mai potrivit pentru M. decât o viaţă nouă, dar – totuşi – incapabil să împărtăşesc cu nimeni trăirile ultimelor câteva zile, m-am simţit ca un străin. Privirile celorlalţi m-au făcut să mă simt ca un trişor – singurul cu un motiv de bucurie între atâtea suflete rănite.

M. a încercat întotdeauna să fie altfel. Şi eu cred cu tărie că momentul de astăzi nu trebuia să fie doar despre tristeţe şi moarte, ci şi despre bucurie, viaţă şi speranţa unui nou început. Fiindcă nu poate fi modalitate mai potrivită de a comemora dispariţia unui om drag decât să te bucuri pentru naşterea altuia, care să-i ducă mai departe moştenirea.

Comments

 1. Spun o prostie dar n-as fi eu daca n-as spune-o: daca o particula macar din sufletul lui M. s-a intrupat in noul sufletel intrat in viata ta? Te-ar speria sau te-ar bucura asata?(daca ar fi sa fie asa, n-am argumente nici pro, nici contra)

  1. Pai, chiar si dincolo de suflet, 1/4 genetic al lui Flippy e si de la M, chiar daca s-o mai fi rearanjat ceva sau re-combinat ceva pe acolo…si asta e BINE, nu e ceva rau, pt ca M, asa descrisa de Intuneric, sau chiar si dincolo de descrierile lui, razbate destul de clar ca a fost o persoana independenta, inteligenta, si chiar deosebit de puternica, ceea ce pt o fetita este chiar un lucru deosebit de bun + chiar si riscul genetic al acelui tip de cancer spcific de care a suferit M chiar ca este de-a dreptul neglijabil, de aia ziceam ca eu simt/cred ca e DE BINE !

   Iar la nivel de suflet, care are si o componenta culturala si de mediu, poate mai putin precis identificabila, plus cu nuante destul de individuale legate si de noul mediu si timpurile in care creste si se dezvolta cineva, totusi nu are cum sa nu fie influentat si de Intuneric, care si el la randul lui a preluat ceva cultural si de mediu de la mama lui, si care “lucru” pare a fi mai ales un fel de incapatanare, insa cu nuante pozitive de anduranta, nu la nivel de “catar” (asa mai ca mine, de exemplu !), nici neaparat la nivel de “razboinic”, ci chiar o putere sufleteasca adecvata, deci eu chiar ca sunt total inclinat pozitiv atat la nivel de sincera urare cat chiar si la nivel de “pronostic”…si eu nu prea sunt gambler sa ma avant asa la jucat Loz in Plic total aiurea-n tramvai, plus de altfel aceasta speranta si bucurie este chiar redata in descrierea lui Intuneric insusi din acest articol, deci chiar ca nu cred ca am gresit prea tare avantandu-ma prea exagerat aicea si chiar tot de aia, chiar daca de obicei sunt ff ezitant si cam temator din fire, pana la urma totusi am si indraznit !

 2. Nu cunosc povestea, dar pare una extrem de trista.
  Din pacate, viata ne incearca de multe ori si ne ia in raspar simtamintele…

 3. Foarte mulţi dintre noi am pierdut pe cineva drag şi, chiar dacă timpul cicatrizează rănile, durerea sufletească rămâne.
  N-ai de ce să te simţi intrus printre ceilalţi apropiaţi ai lui M. În fond, cu toţii plângeţi dispariţia aceleiaşi persoane.
  Înţeleg că Flippy este doar pentru tine o, hai să-i zic, întrupare a lui M.
  Nu-i vina ta şi cu atât mai puţin a lui Flippy.
  Iar dacă ceilalţi nu-ţi înţeleg adevăratele sentimente, înseamnă că n-aţi fost niciodată apropiaţi.

  1. Am comentat articolul tău, deoarece cred că înţeleg ce pierdere dureroasă ai avut şi chiar astăzi am comemorat trecerea dincolo a unei fiinţe foarte dragi mie.

   1. Eu sper sa mai comentezi articolele mele si in imprejurari mai vesele. 😀

    P.S. Nu, Flippy nu este intruparea lui M., ci doar semnul cel mai palpabil ca ea va fi mereu alaturi de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *