Sfârşitul omului negru

Dramaticul sfârşit al unui personaj tragi-cosmic.
Oare?
Cea mai importantă chestie despre telefoanele mobile este tocmai asta: sunt mobile, te urmează peste tot şi sună în cele mai nepotrivite momente, ca să-ţi dea veştile de care aveai cel mai puţin nevoie.

În consecinţă, nici măcar la Cluj, pierdut într-un salon cu oameni suferinzi, nu m-am putut ascunde de adevărata dramă a vremurilor noastre: despărţirea dintre X. şi Alina.
Da, da, aţi citit bine – doar ordinea cred că ar trebui inversată, fiindcă nu X. i-a dat papucii prinţesei, ci invers: zgripţuroaica i-a făcut bietului om o scenă de toată frumuseţea, în mijlocul străzii.
Cum s-a întâmplat?
Totul a plecat de la mama lui X., care, ajunsă la capătul răbdării cu toate absurdităţile femeiuştii fatale, a pus piciorul în prag şi i-a trimis respectivei două mail-uri lămuritoare, despre cât de incapabilă este, despre cum stă ea în Iaşi pe banii lui fecioru-său, despre cum un singur om nu-i poate întreţine pe amândoi doar pentru că ea este ori prea proastă, ori prea leneşă ca să muncească.
Şi cum Alinuţa se aprinde mai repede decât un foc de paie, n-a trebuit mult ca X. să se trezească cu ea pe stradă, smulgând şi aruncând cercei, brăţară şi alte minuni primite cadou de la el. Lumea s-a oprit şi s-a uitat ca la urs, fapt care i-a întărit Alinei convingerea că nimeni nu o înţelege şi, ca un veritabil proscris, a declamat în faţa mulţimii că pleacă din Iaşi, fiindcă nu mai este nimic care să o ţină aici.
[Ce n-a mai urlat în gura mare, pentru că ar fi dăunat imaginii ei de făptură oropsită, e faptul că se întoarce în micul oraş Roman, ca să nu facă nimic şi să paraziteze trăiască din pensia maică-sii]
Prin urmare, coada mâţei s-a rupt în două (la propriu şi la figurat) şi, după 10 luni de relaţie cu scântei (la propriu şi la figurat, pentru că Alinuţa i-a mai scăpat câte-o palmă lui X.), cei doi învaţă acum să trăiască unul fără celălalt.
Şi, l-am întrebat eu, nu ţi-e mai bine, fără ameţita aia care să te tragă în jos?
Nu ştiu cum, dar toată lumea se bucură că m-am despărţit de ea, numai eu nu…
Las’ că-ţi trece… Nu spuneai tu că s-a mai îndrăgostit una de tine? Ce-ai mai făcut cu blonda aia?
Da, zici tu, dar eu m-am ataşat…
Mă, s-a lepădat Iuda de Iisus şi n-ai putea tu să te rupi de cineva care nu-ţi face niciun bine… Gata, lăsăm asta, Alina e istorie! Zi ce-ai făcut cu blonda!
Ăăă, nimic.
Păi, cum aşa? N-a zis ea că te iubeşte?
Ba da, mă iubeşte. Dar de culcat se culcă numai cu străini şi tocmai ce i-a propus unul să plece o săptămână în Grecia. [Cât o fi ăla de străin, vacanţele tot ca un românaş pârlit şi le face] Dacă vreau să fiu cu ea, pot s-o duc eu în Grecia şi se mai gândeşte dacă să fim împreună.
Şi tu?
Mă pregătesc pentru un răspuns devastator.
Eu – nimic. N-am bani să duc toate curvele-n vacanţă…
Aleluia! Scăpat de influenţa malefică a mumei-pădurii, X. a început să gândească.
şi, oricum, sunt prea trist, că mă gândesc doar la Alina…
Doamne apără şi păzeşte-ne, că nu s-a schimbat nimic.
…că oricum mă sună de câteva ori pe zi.
Pentru?
Să mă întrebe cum să facă să mă uite.
Aţi văzut vreodată un om cuprins de un râs sălbatic, cu spasme, care se ţine cu mâna de burtă în timp ce hohoteşte şi lacrimile îi curg în neştire pe obraji? Un om cuprins de un râs animalic, despre care nu ştiţi ce prevesteşte?
Acel om eram eu. Şi prostia umană m-a făcut să reacţionez aşa.
Sfârşit – până data viitoare (aproape că sunt tentat să pariez pe o împăcare).

Comments

  1. E cam greu sa faci un indragostit sa isi scoata drogul afectiunii din sistem si sa vada clar lucrurile. Noi restul putem fi obiectivi pentur ca…hei, sâni!

  2. Pana luni! Pana luni! Pariez pe un bax de beri Belgiene ca pana luni se impaca :D. Si zi asa nici blonda nu ofera? :)))) BLONDA ZICE NU???? BLONDA???????? Bai… tipul asta are un defect si astea il miros de la distanta 😛 Voi ati cunoscut blonde sa zica nu???? (tinere, femei din nastere si blonde natural…evident). Sunt high-maintenance, da' nu zic nu….

  3. Eu as oferi o sugestie practica pt cei carora le poate pasa de X. Nu e bine sa te mai lupti cu el sa il educi sa “ii deschizi ochii”, etc, pt ca e clar ca nu are capacitate pt a asimila ceva util, si-a terminat si scolarizarea obligatorie, deci nu mai poti nici macar sa il obligi sa stea sa te asculte si sa zica ca tine dar sa faca ce vrea el, etc. Trebuie ca toti fanii lui X sa se concentreze asupra Alinei, insa NU ca sa o confrunte zicandu-i ca e o proasta, sau gonind-o, etc, pt ca Alinele au tendinta de a deveni periculoase daca sunt confruntate direct, ci flatand-o si incurajand-o sa isi urmareasca visele de implinire personala, de ex sa faca turism in Italia, ba chiar sa incerce sa urmeze o cariera de ghid de turisti, spunandu-i ca are talent la asa ceva, ca s-a vazut clar ca Italia este tara care vorbeste sufletului ei, si ca ei ii pasa de oameni, pe care chiar ii poate ajuta, desi ce pacat ca prea putini i-au apreciat talentele innascute pana acuma, etc. Si poate asa o convinge cineva sa plece inapoi acolo, ba chiar sa se apuce de scoala, sa-si gaseasca o meserie utila pt societate, etc.

    1. P.S. Comentariul lui Romania Inedit mi-a dat mie aceasta idee pt ca a mentionat cuvantul “slujba”…pt ca intr-adevar mie nu imi prea vin idei posibil utile prea des, insa ce a zis el/ea m-a indemnat sa ma gandesc ce cariera i s-ar potrivi Alinei, si la ce scoala chiar poate ar avea o sansa sa si fie acceptata pt studii ulterioare, pt ca nu cred ca e proasta, ba chiar sincer cred ca are IQ ceva mai mare decat X, daca ar sta cineva sa il masoare in mod formal.

  4. @all (mai putin krossfire, ca el e ocupat cu altele): nu va ganditi un pic si la mine? Daca se impaca astia doi, nu va dati seama ca trebuie sa-mi cumpar casca, altfel urechile mele nu mai rezista mult asaltului GSM?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *