Stolen (2012)

Era odată ca niciodată…
Erau odată patru hoţi care jefuiau o bancă. Apoi ceva a mers prost şi totul s-a destrămat: capul bandei a ajuns în închisoare, iar ceilalţi trei s-au risipit care încontro – şi nimeni nu s-a ales nici măcar cu o para chioară… Opt ani mai târziu, condamnatul este eliberat şi descoperă că, dincolo de gratii, lucrurile s-au schimbat dramatic. Atât de mult, încât este nevoit să mai dea o ultimă lovitură ca să poată trăi fericit, până la adânci bătrâneţi, alături de câţiva oameni apropiaţi.

De asemenea, erau odată (ca niciodată aproape) nişte filme memorabile făcute de Nicholas Cage: de la Leaving Las Vegas şi până la Lord of War, trecând prin Con Air (regizat de acelaşi Simon West), The Rock şi Face Off.
Ei bine, Stolen nu este unul dintre acestea. Filmul este peste apariţiile recente (vezi Ghost Rider) ale lui Cage, dar este mult prea invadat de clişee şi personaje-stereotip, ori chinuit de un scenariu cu numeroase lipsuri, ca să conteze. Poate doar pentru fanii lui Cage să fie ceva mai mult decât mediocru.
Altfel, Stolen e un fel de “Dacă doriţi să revedeţi…” Gone in 60 seconds, cu un Nicholas Cage lipsit de carisma tinereţii şi cu o Malin Akerman irelevantă. Merge văzut, dar nu neapărat.
Poate National Treasure 3 va fi ceva mai interesant.

Comments

  1. Mda, dl Nicholas Cage a inceput sa sufere si el in ultima vreme cam rau de la alcool si altfel de excese. Pacat, ca eu aveam o afinitate cu totul si cu totul speciala pt el…dar zau daca nu asta e soarta mea, cum imi place unul, cum aflu ca e alcoolic, si trebuie sa renunt.

    1. P.S. Macar asa in onoarea memoriei relatiei de amicitie dintre dl Nicholas Cage si Romania, desi oarecum off topic, ai de gand sa vezi in curand si Hotel Transylvania, ca sunt ff curios sa aud de la tine de ce pare sa fi primit acest film recenzii asa de bune aproape in bloc peste tot. Adica e mai tare ca Shrek ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *