The Collection (2012)

The-Collection-2012-Movie-Poster1The Collection este un thriller construit în stilul torture-horror sau torture-porn. În traducere: pentru cunoscători – Cube sau Saw, iar pentru profani – o mână de oameni, captivi într-o incintă plină cu tot felul de capcane, mor unul după unul într-un joc bolnav de-a şoarecele şi pisica cu un psihopat [iertaţi cacofonia].

The Collection este urmarea unui film mai vechi, The Collector (2009) şi, din câte-am mai citit pe net, îşi surclasează predecesorul. Aşa o fi – nu l-am văzut pe primul, dar ăsta mi-a plăcut… oarecum, într-un fel sucit.

Desigur, şi acest film suferă de clişeele genului (oameni care iau cele mai tâmpite decizii, când toţi neuronii din creier urlă să fugă şi să-şi scape pielea), dar, până la urmă, e o chestiune de… gust. Iar dacă vreţi puţină culoare într-o zi monotonă – culoarea sângelui care sare în toate părţile, din oameni zdrobiţi, loviţi, explodaţi, crucificaţi –, The Collection s-ar putea să fie o alegere interesantă.

Comments

  1. In filmele astea cliseele fac parte din script 🙂 Fara oameni care sa fuga in padure sau sa fuga in incaperie intunecate nu am mai avea parte de tensiune.. Nu am auzit de el, pare interesant din trailer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *