The Expendables 2

They’re back!
The Expendables 2trebuie să fie visul (sau dezamăgirea, în funcţie de aşteptări) tuturor băieţilor a căror copilărie a coincis cu perioada de glorie – şi de tinereţe – a numelor grele din filmele de acţiune: Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Bruce Willis sau Arnold Schwarzenegger.

Nu pentru că filmul ar fi o baie de sânge, răscolită de împuşcături şi explozii (personal, violenţa din The Expendables 2 mi s-a părut la fel de inofensivă precum cea din shooter-ele populare printre gamer-i) – ci, pentru că, burduşit cu atâtea staruri consacrate, cărora li se adaugă Jason Statham, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture şi novicele Liam Hemsworth, filmul nu se ia niciodată în serios.
În loc de un veritabil dirty dozen (să-l includem aici şi pe Vand Damme, deşi el joacă personajul negativ, numit, fără fasoane, Vilain [villaineng., ticălos, bandit]), avem parte de o gaşcă de bărbaţi trecuţi (mult) de prima tinereţe, fără îndoială duri şi periculoşi, dar puşi mai mult pe glume şi miştouri.
Toată savoarea filmului stă în dialogurile geniale (a se citi propoziţii simple, din cuvinte mai mult sau mai puţin monosilabice), mai ales dintre Stallone şi Statham, Stallone şi Norris, ori Willis şi Schwarzenegger, cu aluzii la viaţa reală şi rolurile care i-au făcut celebri pe fiecare. Mă mănâncă degetele să vă reproduc unele replici, dar, în lipsa protagoniştilor, şi-ar pierde mult din impact.
Ca să n-o mai lungim, filmul lui Simon West este neaşteptat de distractiv – pentru toate categoriile de public. Chiar şi cei care nu sunt fanii genului vor găsi câte ceva de care să se “agaţe”… Aşa, cam ca la o expoziţie de maşini de epocă, pe care nu le-ai conduce niciodată, dar pe care îţi place să le admiri, aranjate şi strălucitoare.

Comments

 1. Am vazut filmul; dar cu parere de rau iti spun ca nu mi-a placut. Momentul acela in care isi termina misiunea si se urca in avion pentru ca mai apoi sa se creeze o scena dramatica – “ne inaltam la ceruri sau ne izbim de baraj” – este mult prea tras de par. La fel ca multe alte secvente.

  I-am dat, totusi, un 5 pe IMDb.

  1. Dupa cum spuneam, chiar filmul nu se ia, el singur, in serios. Prin urmare, daca il urmaresti cu gandul la un thriller captivant, ai toate sansele sa fii dezamagit.

   Dar daca te uiti pentru cobra care a muscat un om si a murit dupa cinci zile, in chinuri groaznice, atunci distractia e garantata.

 2. Mie mi-a placut tocmai pentru replicile care “ating” viata personala sau rolurile care i-au consacrat pe actori. In plus, indivizii arata chiar bine pentru varsta lor, zic eu.

 3. aşa mă bate la cap frate-miu cu filmul asta de ceva vreme, încat e clar că trebuie să-l vad. Dacă şi tu zici ca-i distractiv chiar am să-l văd. în seara asta. vremea e numai bună pentru asta!

 4. Pingback: Escape Plan (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *