The New Kid on the Block

newkidAstăzi s-a petrecut un lucru extrem de interesant: în urma alegerilor de la Federaţia Română de Fotbal (eveniment el însuşi bulversat de spectaculoasa ieşire din cursa pentru preşedinţie a lui Gheorghe Popescu, trimis la răcoare pe banca de rezerve a unui penitenciar), domnia de un sfert de secol (24 de ani) a aparent-veşnicului Mircea Sandu a fost întreruptă de un nou-venit, a cărui întreagă experienţă de viaţă (29 de ani) abia depăşeşte venerabila perioadă petrecută de Sandu în fruntea fotbalului românesc.

Răzvan Burleanu este poate primul reprezentant al generaţiei noastre (la propriu, căci suntem amândoi absolvenţii aceleiaşi promoţii – 1999 – a unui colegiu băcăuan) care-şi asumă o poziţie cu evidentă expunere publică: nu doar preşedintele unei federaţii naţionale, cât al uneia de fotbal – domeniu la care, nu-i aşa?, se pricep toţi românii.

Aşadar, este prima ocazie adevărată de a vedea la lucru noua generaţie. Sper că noul venit în cartierul rechinilor din fotbal îşi va face simţită prezenţa şi va reda fotbalului autohton aerul de mai mult sport şi mai puţină bişniţă pe care-l merită suporterii.

În altă ordine de idei, la ora la care scriu aceste rânduri, România întâlneşte Argentina în amicalul de lux menit să amăgească publicul în a uita de calificarea pierdută – pe teren – în faţa unei echipe pe care – altfel – am bătut-o prin toate ziarele. Poate noul preşedinte de la FRF va renunţa la asemenea extravaganţe şi va alege ca meciurilor pompoase pentru jucători blazaţi să le ia locul investiţiile în şcoli de fotbal pentru juniori cu ambiţie.

Comments

  1. am fost si eu plin de speranta ieri cind am auzit de Burleanu. Mai ales cind am auzit ca vrea sa termine cu Piturca. Ca azi dimineata sa citesc ca s-ar fi dus la Piturca la cabine dupa meci sa-l asigure ca este reconfirmat in functie. Si mi s-a mai injumatatit speranta …

  2. Dracul incearca sa atraga sufletul unui mort sa vina in Iad, in loc sa se duca in Rai. Il ia pe respectivul si-l duce in fundul pamantului; acolo, un adevarat paradis (sic!): lux, mancare rafinata, bauturi scumpe, petreceri, femei frumoase etc.

    In Rai, “alegatorul” gaseste numai liniste, campii vesnic verzi si insorite si siluete smerite, imbracate in alb. Asa ca alege imediat Iadul.

    Cand se reintoarce in Iad, nu mai vede nimic din destrabalarea de dinainte: doar cazane cu smoala, in care fierb oameni la foc mic. Cerand explicatii dracului, acesta ii spune: Prima data eram in campanie electorala. Acum, te-am recrutat.

    Asa si cu Burleanu.

    Eu zic insa sa nu pripim. Macar din entuziasmul unei reusite impresionante, merita ceva credit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *