The Possession (2012)

The-Possession-2012-Movie-PosterLa un garage-sale în cartier, tânăra Em găseşte o cutie ciudată, cu inscripţii ebraice misterioase, pe care – desigur – o deschide şi este imediat posedată. În scurt timp, fata înfige o furculiţă în mâna tatălui ei, vorbeşte cu o creatură care se ascunde în stomacul ei şi vomită molii. Un comportament pe care părinţii îl descifrează foarte, foarte greu ca fiind posedare, de parcă n-ar fi văzut niciodată The Exorcist, The Exorcism of Emily Rose, The Rite sau mai ştiu eu care alt film pe aceeaşi temă.

Bănuiesc că este deja evident că The Possession este la fel de “fumat” ca şi celelalte 50 de filme de acelaşi gen dinaintea lui.

Singurul lucru nou pe care îl aduce The Possession este faptul că ritualul de exorcizare se desfăşoară după canoane evreieşti, iar “omul crucii” este un rabin, interpretat de un cunoscut (se pare) cântăreţ reggae evreu.

Altfel, în ciuda etichetei horror, filmul mi s-a părut prea puţin terifiant, fiind mai degrabă povestea nu tocmai fericită a unei familii dezbinate de un divorţ – la plusul de dramatism contribuind şi prestaţia bunicică a “părinţilor” Jeffrey Dean Morgan şi Kyra Sedgwick. Cât despre eticheta “bazat pe fapte reale”, totul pleacă de la un articol care a circulat într-o vreme pe net.

Dacă sunteţi amatori ai genului, sunt alte producţii care să merite investiţia de timp. Dar dacă ţineţi morţiş să vedeţi The Possession, aveţi mai jos trailer-ul, faţă de care filmul propriu-zis nu are prea multe-n plus.

Comments

  1. Am crezut ca lumea cinematografiei a depasit perioasa filmelor de genu..Sincer daca ai vazut Exorcistul, le-ai vazut pe toate..Deci,no thank you 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *