Ultima zi de toamnă

Ultima zi de toamnă în Grădina Botanică.

Comments

  1. @ Anonim & romania inedit: intr-adevar, gradina botanica a Iasului e o bijuterie. Si, un lucru care m-a surprins placut, este apreciata de toate generatiile – inclusiv de trei feti frumosi care – duminica – isi faceau, cu iPhone-ul, poze de pus pe Facebook.

  2. Ma uitam si nu recunosteam nimic pana cand mi-am dat seama ca era vorba de Gradina Botanica din Iasi, nu cea din Bucuresti. In Iasi nu am fost niciodata, iar in Gradina Botanica din Bucuresti cred ca nu am mai fost decand aveam, probabil, in jur de 19-20 de ani, prin coincidenta, tot intr-o toamna, dar ma gandeam ca probabil as fi recunoscut-o daca o vedeam in poza…cine stie ?

    Uite Gradina Botanica din Oslo, atasata Muzeului de Istorie Naturala.

    http://www.nhm.uio.no/english/visiting-nhm/botanical-garden/

    Nu am vizitat-o inca in persoana niciodata, desi am fost o data la Oslo, dar era o vreme asa de urata incat am stat in hotel mai mult. Plus ca eram la o conferinta si voiam sa il vad si eu in persoana pe Noam Chomsky, si sa vad de ce e asa de adorat de norvegieni…desi nu atat de mult, se pare, in ultima vreme, cat este adorat scriitorul roman Mircea Cartarescu ! Efectiv, Chomsky, a avut tupeul sa ii critice la ei acasa in legatura cu politica lor externa, plus ca nu a prea tinut cont, in timpul indicatiilor lui uzuale, de evenimentele tragice inca recente pe atunci din 22 iulie, (atentatul ucigas in masa a teroristului norvegian psihopat asupra propriului sau popor). Efectiv, ascultandu-l, eu personal nu pot sa-mi dau seama cum, pornind de la niste premize destul de realiste, ajunge la niste concluzii asa de SF in legatura cu societatea si politica…desi, in legatura cu acest fel de salturi speculative ar trebui sa ma simt si eu cu o adecvata musca pe caciula, deoarece si eu imi permit uneri acest gen de lucru, desi fanteziile mele sunt mai degraba de tip filme de actiune cu Bruce Willis, nu de gen Star Trek ! Cred ca intr-adevar depinde de ce gen de filme/povesti iti plac !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *