Valentine’s Fukcing Day

Nu cred în sentimente de-o zi. De asemenea, oamenii care simt cu adevărat nu cred că au nevoie de o zi anume pentru a o arăta.
Prin urmare, când troienele de zăpadă grea tind să devină roz şi fluffy, când prin venele amorţite ale oamenilor îngheţaţi cu zile în casele-iglu-mormânt dragostea ţâşneşte roşie, când javrele rebegite de frig de printre blocuri se transformă în adorabile animale de pluş şi când, în cele din urmă, ar trebui să ne amintim de Mircea Radu şi rătăcirile lui din dragoste… fix într-o asemenea zi, Cronica şi-a propus să spună nu.

Valentine’s Day nu e nimic altceva decât o sărbătoare de plastic, fără viaţă şi fără identitate. Aşa cum magazinele, la adăpostul unei denumiri funky de marketing, ne vând kitsch-uri, aşa şi mulţi dintre noi vând gogoşi sentimentale – pentru care, în oricare altă zi, am fi prea ocupaţi, prea indiferenţi la asemenea nimicuri.
Deoarece acest blog şi autorul lui ţin la personalitatea lor şi încearcă, de câteva luni, să-şi construiască o identitate proprie, Cronica este anti-Valentine. Lucru mai mult decât evident din header-ul special conceput – pe care-l voi păstra până pe 24 februarie, când, odată cu Dragobetele, scăpăm de pasa asta forţat-siropoasă. [Să sperăm că până atunci vom scăpa şi de pasa hibernal-siberiană de-afară şi ne vom pregăti de primăvară – una cu străfulgerări cu adevărat romantice, de 1 şi 8 martie]
Make love, don’t fake it!

Comments

  1. nu te obliga nimeni sa cumperi kitsch-uri, poti lua un buchet de trandafiri rosii care oriunde si oricind au aceeasi simbolistica. Sau orice altceva ce corespunde istoriei culpului respectiv spre exemplu.

    1. Sunt perfect de acord si, in ceea ce ma priveste, actionez exact asa.

      Insa, pentru cei mai multi, Valentine’s Day este pur si simplu ceva hip, o moda. Daca nu te lasi purtat de val si nu te afunzi in siropul roz si ieftin, esti categorisit drept outsider. Chestie care neaparat este ceva rau; ca doar asta inseamna la noi sa nu fii mainstream.

  2. Eu as prefera sa primesc in oricare alta zi din an cate o atentie din partea lui. Asta ii tot spuneam si Omului ieri, imi poate da un cadou fara vreo semnificatie anume, pur si simplu sa ma suprinda intr’o zi oarecare cu o mica atentie.
    El a preferat sa imi ia azi ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *