Viena – Jurnal de călătorie: 4. Donauinsel

[Este o zi încurcată, cu prea multe întrebări, prea puţine răspunsuri, prea multe gânduri rele şi prea puţine speranţe. Poate mai încolo am să vă spun de ce astăzi este o zi atât de complicată, însă acum nu sunt într-o dispoziţie prea vorbăreaţă. Prin urmare, însemnarea de astăzi despre Viena va fi mai mult o pagină de fotojurnal. De fapt, dacă mă gândesc bine, imaginile nici nu necesită prea multe explicaţii]
Donauinsel
Pe Donauinsel (Insula Dunării) am fost într-o dimineaţă de weekend. Un loc plin de linişte (în pofida festivalului de muzică de pe malul opus), care mi-a adus aminte de un paradis – deocamdată – pierdut: Central Park şi zgârie-norii Manhattanului.

Turm-ul (pentru că în limba locului sună mai bine, pare-se, cu “m” în loc de “n”) oferă cea mai bună privelişte asupra oraşului şi a Dunării. Fiind sâmbătă, n-am avut nicio şansă la o masă într-unul dintre cele două restaurante rotitoare. Localnicii au venit în păr să-şi ia brunch-ul, dar cred că o rezervare prealabilă este indicată în orice moment al săptămânii.
Dar panorama compensează pentru tot. În locul unui scaun ascuns de geam, prefer bătăia vântului pe terasa descoperită…

 

Austria [Business] Center Vienna…

 

…şi mi se face dor de Manhattan.

 

Donauturm

 

Panoramă (1)

 

Panoramă (2)

 

Panoramă (3)

 

La un zoom maxim, se poate distinge cum tanti din barcă tocmai se întoarce să-mi facă din mână.

 

Comentariile sunt de prisos.

 

Un pod peste un canal secundar al Dunării. În stânga este locaţia festivalului (toropit sub soarele de amiază).

 

Dunărea (de data asta, fără valuri).

Comments

  1. Ai reusit sa ma convingi ca Viena nu merita vizitata decat in treacat decat cel mult pt zoo. Bine ca nu iti citeste blogul ministrul turismului din Austria, sau ambasadorul austriac la Bucuresti ! Desi, pe de alta parte, cine stie, poate ca se bucura ca nu m-oi duce tocmai eu acolo sa riste sa le fur vreun tacam de la castel !

    1. Ceea ce citesti sunt observatiile unuia care CHIAR SI-A PROPUS sa viziteze Viena “din fuga calului”. Probabil daca as fi avut mai mult timp sa aprofundez specificul locului, si tonul ar fi fost altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *