Visând cu ochii deschişi

Când mai sunt vreo patru luni până la sfârşitul anului şi nu mai ai nicio perspectivă de concediu, nu-ţi mai rămâne decât să visezi cu ochii deschişi la locuri exotice – zgândărit şi de curiozitatea unora.

Pe scurt, o leapşă despre locuri văzute sau de văzut. Şi, pentru că românii au talent la povestit, să trecem la treabă!

1. Muntele sau marea?
Întotdeauna mi-a plăcut să umblu şi să mă caţăr, astfel încât muntele e pentru mine. N-am să zic niciodată nu unei ieşiri la mare, dacă se iveşte oportunitatea, dar tot printre stânci şi brazi mă simt cel mai bine. Ceea ce înseamnă că un ţărm cu pini răsfiraţi până pe plajă este exact ce-mi trebuie! 🙂

Iul. 2008 – Skiathos, Grecia – Vedere din larg.

2. Iarna sau vara?
Aşa cum bine ştim, una nu-i precum cealaltă. Deci eu sunt pentru vară, căldură, vestimentaţie sumară şi trupuri dezgolite. Iarna, pur şi simplu, sunt prea multe haine pe care să le cari după tine de colo-colo.

Mar. 2012 – Pasul Tihuţa – Zona pârtiei de ski de la Hotelul Dracula.

3. Care e destinaţia la care visezi să ajungi măcar o dată în viaţă?
Cei mai apropiaţi ai Cronicii ştiţi: Machu Picchu. O zi petrecută acolo ar fi încununarea unei experienţe ce presupune traversarea a jumătate de glob.

4. Care a fost cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o?
Fără discuţie, Grecia. Cât am fost acolo am trăit o stare de euforie permanentă, un melanj de istorie, fantezii din copilărie şi un albastru marin ireal.

Iul. 2008 – Grecia – Insulele Sporade.

5. Care a fost cel mai frumos oraş din afara ţării pe care l-ai vizitat?
Din tot sufletul – inclusiv partea din el care şi-acum mai rătăceşte prin canioanele de sticlă – New York, mai precis Manhattan. Mai departe, cuvintele sunt de prisos.

 

Sep. 2006 – New York – Times Square noaptea. Efeverscenţă de lumini şi de culori.


6. Care a fost cel mai frumos oraş din România pe care l-ai vizitat?
Sibiu. Oraşul respiră cu totul alt aer decât mare parte din România îmbâcsită.

Mai 2009 – Sibiu – Centrul vechi, Podul Minciunilor.


7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat?
Mănăstirea Montserrat din Spania.

Sep. 2011 – Spania – Mănăstirea Montserrat.

8. Ce obiectiv turistic (din România) ai recomanda unui străin?
Cascada Bâlea. L-aş provoca pe străinul nostru să o descopere pe zeiţa cascadei.

Iun. 2010 – Transfăgărăşan – Cascada Bâlea. Printr-un exerciţiu de imaginaţie, puteţi descoperi o siluetă oarecum umană.


9. Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?
Londra, Londra, Londra…

10. Ce suveniruri cumperi de obicei?
Magneţi de frigider, badge-uri pentru troller (colecţie de familie), mici obiecte decorative (cum ar fi o vază egipteană lucrată manual din onyx, grea de patru kilograme).

Troller-ul roşu, de provenienţă americană, purtat de peste Atlantic până în Africa de Nord şi prin toată Europa. De sus şi de la stânga la dreapta: Praga (eu), Budapesta (ai mei), Elveţia (ai mei), Austria (eu), Grecia (eu), Stockholm (ai mei), Amsterdam (ai mei), Berna (ai mei), Belgia (ai mei), Bruxelles (eu), Londra (ai mei), Florenţa (ai mei), Salou (eu), Roma (ai mei), Pisa (ai mei), Cehia (eu).
Mai departe, oricine este interesat de leapşă, poate să o preia.

Comments

 1. Eu am o problema cu New York-ul in noapte. Parca este prea mov-roz pentru ochii mei obositi.
  Dar cu celelalte fotografii m-ai facut chiar sa visez cu ochii deschisi. :))
  Parca pe cea cu Machu Picchu o mai intalnisem pe la tine, probabil chiar la articolul in care spuneai ca vrei sa ajungi acolo.
  Dar cel mai mult imi place Mănăstirea Montserrat din Spania. Probabil din cauza stancilor care se vad in spatele tau(cel putin mie stanci mi se par a fi, dupa aproape 17 ore de stat la PC).
  Multumesc de preluare. 😉

 2. Nu vreau decat sa spun ca iubesc Sibiul. Nu-mi place niciun oras din Romania (nu ca le-as fi vazut pe toate), dar eu cand am vazut prima data Sibiul a fost dragoste la prima vedere. Si e la fel si azi, desi l-am vazut de N-ori de atunci…

 3. Imi place si leapsa asta ! Cred ca am s-o fur si pe asta de aici, chiar daca e la a doua mana de la Vienela, si am sa raspund in mod egoist la ea la mine pe blog fara sa invit si pe altii. (NU stiu daca acest fel de comportament este caracteristic faptului ca sunt si eu, probabil, roman, sau doar caracteristic mie personal ff lenes din fire, plus total haotic/indiferent inconstant interesat de joaca sau, mai ales de promovarea jocului intre persoane adulte, si egoist.)

  1. Chiar am stat sa ma gandesc mai bine despre relatia mea personala cu joaca reflectand la ideea emisa in comentariul de mai sus, si cred ca am sa scriu un alt articol la mine pe blog despre acest subiect. Ma mir si eu uneori de ce idei bune imi vin uneori cand stau sa refectez admirativ propriile mele comentarii.

 4. Daca organizezi vreo expeditie la Machu Picchu, ma inscriu si eu, chiar daca ar trebui sa urc de-a busilea.Si cum probabil ca n-as supravitui efortului si emotiilor intense, te-as ruga sa ma si ingropi acolo, pe o terasa cu priveliste spre varful muntelui.Da' te-ai plimbat ceva…Ce ma roade invidia! macar de m-ar roade din talie, sa par mai slaba;)

 5. Foarte frumoasa imaginea cu cascada iar trollerul tau e…rezistent si trendy . Dar care pare mica pentru perechile mele de pantofi 😀
  Si un model ideal pentru al meu consort si al lui spirit practic.

  faine poze

 6. Ce draguti sunt magnetii aia de troller! 😀 si eu cumpar magneti de frigider si cate-o rama foto cu ceva inscriptie din orasul vizitat. Pana acum am strans doar 3: cipru, franta si olanda. Din belgia nu mi-am luat decat ciocolata 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *