What to Expect When You’re Expecting (2012)

Hey, boy… Hey, girl…
Vaga mea impresie este că WEWYE [nu vă speriaţi, am folosit metoda americană de a înlocui titlurile prea lungi cu acronime – cel de faţă fiind chiar uşor de citit: vai, ăi!] a încercat să îmbine tehnica firelor narative multiple (a la Crash sau The Air I Breathe) cu spiritul de gaşcă din The Hangover sau Bridesmaids.

Concret, filmul urmăreşte poveştile (subţiri) a cinci cupluri care-şi doresc să aibă copii. Trei dintre ele reuşesc pe cale naturală, o familie adoptă un pui de etiopian şi a cincea pereche eşuează. Elementele care leagă poveştile sunt conexiunile dintre mame şi plimbările prin parc pe care taţii le fac în parc, în gaşcă.
O idee foarte interesantă la prima vedere.
Dar numai atât, căci la a doua vedere descoperi în tabăra feminină o serie de personaje care n-au niciun pic de zvâc (Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Brooklyn Decker, Anna Kendrick), în timp ce băieţii au câteva propuneri interesante (Chace Crawford, Matthew Morrison, Rodrigo Santoro) – prea puţin pentru a anima atmosfera, chiar şi cu ajutorul veteranilor Elizabeth Banks, Dennis Quaid şi Chris Rock.
În consecinţă, WEWYE [puteţi citi şi ui-ui, că tot aia e] nu e nimic mai mult decât un film de duminică, la care nu te-ai uita în mod normal, dar – fiindcă e duminică – eşti dispus să-l accepţi.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *