What’s Your Number (2011)

Când nu salvează omenirea, Captain America locuieşte la bloc, se ascunde de femei în apartamentul vecinei de palier (tinerică, blonduţă şi bunicică) şi citeşte ziarul nud (înăltuţ, bunuţ, cu alură de super erou).

What’s Your Number e exemplul clasic de comedy-romance – nu e de luat foarte în serios şi trebuie urmărit cu indulgenţă în ceea ce priveşte clişeele genului. Odată atinsă starea asta de zen, filmul e un bun entertainment după o-zi-de-muncă-şi-nu-prea, cum a fost 4 ianuarie.

Acţiunea nu e foarte complicată: Ally Darling [v-am zis că filmul nu se ia prea în serios] (Anna Farris) ia la rând toate fostele relaţii, pentru a-şi descoperi viitorul soţ. De ce fostele? Pentru că a citit într-o revistă (în metrou, proaspăt concediată de la job) că femeile care s-au culcat cu 20 de bărbaţi sau mai mulţi au cele mai mari şanse de a rămâne nemăritate. Şi cum ea a ajuns deja la borna 19 (în timp ce, din aceeaşi revistă, aflăm că femeile au, în medie, 10,5 relaţii sexuale [relaţii – a nu se confunda cu raporturi sexuale] pe parcursul vieţii), orice măsură de precauţie este binevenită, pentru a nu sfida statistica… În acest moment intervine el, Colin Shea (Chris Evans) – sau cum ar fi arătat Sherlock Holmes dacă ar fi trăit în zilele noastre, dacă ar fi fost un playboy cu pacheţele pe abdomen, dacă iar fi plăcut chitara şi dacă taică-său ar fi fost agent guvernamental (sau ceva de genu’). Colin o ajută pe “vecina” să-şi găsească fostele iubiri, activitate pe parcursul căreia ajunge să se îndrăgostească şi el de atrăgătoarea Ally – mă rog, la început doar la nivelul De ce nu vrei să te culci cu mine?, dar, până la final, omul se dă cu totul pe brazdă.
Ce înseamnă asta vă las să descoperiţi singuri. Oricum, dat fiind genul filmului, e cu happy end.
Ce m-a surprins plăcut la What’s Your Numbere relaţia personajelor principale. Cei doi interacţionează firesc, trăiesc în aceeaşi lume. Poate şi pentru că nici Farris (Scary Movie vă spune ceva), şi nici Evans (Fantastic Four, Captain America [de menţionat, totuşi, că ultimul este mult mai reuşit în comparaţie cu primul]) nu au încă potenţialul necesar unor roluri mai serioase.

Deci, un film uşurel, distractiv, de văzut oricând.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *