World War Z (2013)

World-War-Z-2013-Movie-Poster2Deşi extratereştrii au încercat în repetate rânduri să invadeze Pământul şi să extermine omenirea, micii oameni verzi n-au avut sorţi de izbândă. Din păcate (pentru noi), însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre valurile de zombi care i-au periodic cu asalt America globul, transformând lumea pe care o ştim în ruine, iar viaţa de zi cu zi în haos. Iar dacă asta nu era de ajuns, de la o generaţie la alta, zombii evoluează, devenind mai rapizi, mai puternici şi mai… sociali, adunându-se în hoarde de neoprit, capabile să înlăture orice obstacol din calea lor.

Ideea din World War Z nu e nouă: undeva prin Coreea de Sud, din cauze neelucidate, un om moare şi se transformă în zombi. Pornind de la “pacientul zero” infecţia se răspândeşte la nivel global, devastând continent după continent. Singura armă în faţa invaziei este un vaccin sintetizat din tulpinile celor mai periculoase boli cunoscute omenirii, care oferă celor injectaţi un camuflaj în faţa morţilor-vii.

În afara agresivităţii deosebite a zombilor, World War Z nu aduce nimic nou. De asemenea, Brad Pitt în rolul investigatorul Naţiunilor Unite Gerry Lane are o prestaţie relativ comună. Prin urmare, World War Z este un film cu ritm alert, cu o atmosferă care se vrea mai realistă decât în alte producţii de gen, dar care nu excelează prin nimic. Interesant de văzut, dar fără să surprindă prin nimic.

Comments

  1. Da,amfost surprins cat detare m-am plictisit si l-amdat si pe repede dat fiind ca avusese niste recenzii chiar superioare de laoameni chiar seriosi..dar zau,nu imi dau seamade ce…toti ziceau ca inceputul e extraordinar, dar eu nu mi-am dat seamade asa ceva, ce naiba o fi asa de extraordinar ca vezi cumintra lumea in panica si incepi sa te sperii…sincer cred ca e ceva terapeutic aplicabil mai degraba culturii SUA, dar nu e prea aplicabil altor culturi….dar totusi criticii aia sunt ff seriosi,zau,nu stiu ce sa cred mai ales desppre dl Anthony Lane,o fi indragostit de Brad Pitt, sau pur si simplu o fi fost total beat,pe dinafara, poate nici nu a vazut filmul,si a scris articolul ala asa dupa trailer, habar nu am ce naiba, ca nu l-am auzit niciodata facand asa ceva inainte…cred ca Brad Pitt asta a inceput sa aiba asa o putere politica ff mare, nimeni nu mai indrazneste nici sa-l parodieze sau sa-l ia la misto, nu-mi dau seama ce se intampla…

  2. Cu ce-am ramas eu dupa filmul asta?… Cu imaginea Israelului ca o fortareata. Puhoiul de zombi care i-au luat zidurile cu asalt, atrasi de sunetul sarbatorii dinauntru, m-a dus cu gandul la prabusirea zidurilor Ierihonului…

    1. Uite ca mie nici prin cap nu mi-a dat sa ma gandesc unde se petrecea actiunea, zau daca stiam ca o parte a ei e in Israel, ca daca stiam, poate asa m-as fi gandit si la chestii istorice de genul asta, dar zau daca mi-a trecut prin cap…adevarul e ca am si dat asa filmul pe repede la un moment dat, de fapt dupa primele 20 de minute incolo nu cred ca am mai reusit sa fiu atent, si dand asa mai departe nu tin minte niciun zid, numai niste coridoare si o familie latino-americana sau indiana care dorea sa ramana la ei acasa, nu sa se refugieze cu Brad Pitt, desi l-au sustinut moral, sau ceva de genul asta, si poate ca am pierdut tocmai faza in care scria acolo ca o portiune de actiune se petrece in Orientul Mijlociu. Ah, acum imi dau seama ca nici macar nu am vazut sfarsitul de loc, ceea ce ma face curios sa intreb, pana la urma e cu Happy Ending acolo in Orientul Mijlociu sau cum e ? Macar raman in viata cativa din cei care inca il asteapta pe Mesia ? Sau Brad Pitt e ala si ii dezamageste pe toti care mai ramasesera asa cat de cat credinciosi, deci acum urmeaza sa devenim cu totii atei stiintifico-fantastici ? (Zau, sper sa nu fi zis ceva politically incorrect, eu tin cu Pacea in Orentul Mijlociu, nu imi pasa cum sa fie, dar sa fie pace plus sa fie toti bogati, si evreii si palestinienii, si sa se casatoreasca unii cu altii daca vor, si sa aiba scoli bune pt toti copiii lor si buticuri si muzee frumoase pt toti turistii de orice confesiune, plus restaurante si hoteluri si parade gay cat mai misto, plus si parade negay si alea misto, si sa fie cat mai multe povesti cu Happy Ending, si gata…eu cu astia tin, pt ca sa pot sa ma duc si eu turist acolo fara ingrijorare intr-o buna zi, dupa ce ies la pensie, chiar imi doresc, dar daca nu se face pace, eu nu ma duc)

      1. Asadar, Bradu’ Pitt pleaca din Philadelphia, ajunge in Coreea de Sud, dup-aia zboara in Israel si de-acolo in Elvetia (parca). Acolo se inchide filmul, cu un final pseudo-happy-ending; respectiv, ideea Bradului face posibila o continuare, daca zombii nu se potolesc, iar incasarile de box-office ii vor determina pe producatori “sa mai bage o fisa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *